Bibs speen

Bibs speen

Wat is een Bibs speen?

Een Bibs speen is gemaakt van 100% natuurrubber, waardoor de speen vrij is van BPA en PVC. De speen is zacht en voelt flexibel aan. De spenen worden gemaakt door het bedrijf Bibs uit Denenmarken, dat inmiddels al bijna 50 jaar deze spenen maakt. De speentjes zijn ontwikkeld om het zuigreflex van het kindje te ondersteunen en bootsen de vorm van een tepel na. Het schildje van de speen is rond en gemaakt van polypropyleen en door de drie gaten kan het kindje niet stikken. Tevens wordt door de ronde vorm schuren en irritatie aan de huid voorkomen.

Bibs speen | Baby Pink - Ivory - Baby Blue

Waarom Bibs fopspeen?


De speen is gemaakt van natuurrubber

Het grootste pluspunt aan de speen is dat het gemaakt is van natuurrubber en dus vrij zijn van BPA en PVC. BPA is een chemische stof die veel gebruikt wordt om kunststof producten van te maken. Wanneer men te veel PBA binnenkrijgt kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid. Over de gezondheidrisico's zijn veel discussies. Wel wordt er aangegeven dat baby's en jonge kinderen gevoeliger zijn voor de stof BPA. Een goede reden om dit te vermijden en te kiezen voor een natuurrubber speen.


Het zuigreflex van het kindje ondersteunen

Het bedrijf Bibs maakt de spenen al 50 jaar en zijn echte kenners in hun vak. De speen is ontwikkeld om het zuigreflex van het kind te ondersteunen en bootst de vorm van de tepel na. Wanneer mama's borstvoeding geven, is deze speen zeker aan te raden. De speen is rond, wat ervoor zorgt dat het wegbuigt van het babygezichtje. Dit voorkomt schuren en en irritatie aan de huid van jouw kindje. Doordat de speen van natuurrubber is gemaakt, vormt de speen naar de mond van het kindje.


Bibs Night, makkelijk te vinden in het donker

Ben je ook altijd 's nachts de speen van je kindje aan het zoeken? Dan zijn de Bibs night speentjes echt een uitkomst. De ring van deze speen heeft namelijk een glow in the dark effect. Deze spenen worden daarom ook wel Bibs glow genoemd. Doordat ze licht geven in het donker zijn ze makkelijk te vinden!


Leuke kleurtjes

De spenen hebben een ontzettend leuke retro stijl en zijn er in prachtige kleuren. Bij Happy Bliss zijn maar liefst 19 kleuren Bibs speen in maat 2 verkrijgbaar.

Bekijk de leukste kleurtjes:

Bibs speen T2 - Ruby | Bibs speen T2 - Coral | Bibs speen T2 - Island Sea | Bibs speen T2 - Deep space | Bibs speen T2 - Hunter Green | Bibs speen T2 - Baby Blue | Bibs speen T2 - Baby Pink | Bibs speen T2 - Beige | Bibs speen T2 - Blush | Bibs speen T2 - Dark Oak | Bibs speen T2 - Heather | Bibs speen T2 - Ivory | Bibs speen T2 - Midnight | Bibs speen T2 - Peach | Bibs speen T2 - Pistache | Bibs speen T2 - Glow Vanilla | Bibs speen T2 - Glow Black | Bibs speen T2 - Glow blush | Bibs speen T2 - Glow Dark Oak

Twijfel je nog over de kleur? De kleuren Island Sea, Beige, Blush, Dark Oak en Glow Black zijn bij onze klanten echt de favoriet.

Bibs speen | Blush - Dark Oak - Beige

Welke maat Bibs speen?

Bibs spenen zijn er in 3 verschillende maten en zijn in te delen in de categorieën maat 1, maat 2 en maat 3. Let op! Deze maten worden vaak ook aangeduid d.m.v. T1, T2, T2.

Maat 1: 0 tot 6 maanden

Maat 2: 6 tot 18 maanden

Maat 3: 18+ maanden


Bibs speen verschil maat 1 en 2

Het verschil tussen maat 1 en 2 is erg klein. Om deze reden wordt maat 2 vaak al gebruikt vanaf de twee à drie maanden. Uiteraard is dit ook een beetje afhankelijk van de grote van het kindje. Maat 1 is erg aan te raden voor te vroeg geboren of kleine baby's.


Bibs speen veschil maat 2 en 3

Tussen maat 2 en 3 zit een groter verschil dan tussen maat 1 en 2. Maat 3 is namelijk een stuk langer en breder dan maat 2. Doordat deze speen een stuk groter is, is het erg geschikt voor wat grotere kindjes.

Bibs speen

Eerste gebruik Bibs speen

Voordat je de speen gebruikt is het handig om een aantal dingen te weten. Zo gebruik je de speen op een veilige en hygienische manier!

Steriliseren

Voordat je de speen gebruikt is het een must om deze goed te steriliseren. Dit doe je door middel van een pannetje met water op te zetten totdat het kookt. Wanneer het water kookt haal je het pannetje ven het vuur! Leg hier de speen 3 tot maximaal 5 minuten in.

Let op! Aangezien de speen is gemaakt van natuurrubber, mag deze absoluut niet in de vaatwasser, magnetron of sterilisator. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor het natuurrubber.


Tips

  1. Controleer te allen tijde de speen voordat je deze aan je baby geeft.
  2. Leg het speentje niet het zonlicht of directe warmte, hierdoor wort het speentje namelijk zacht!
  3. Gebruik i.v.m. veiligheid en hygiene de speen niet langer dan vier tot zes weken.
  4. Door het natuurrubber i.c.m. de zuigkracht vormt de speen naar de mond van de baby bij gebruik. Deze manier van vervormen is geheel normaal.


Wanneer Bibs speen vervangen?

Omdat de speen is gemaakt van natuurrubber is het aan te raden de speen om de vier tot zes weken te vervangen. Door de zuigkracht van het kindje wordt de speen na verloop van tijd iets groter. Ook is het belangrijk i.v.m hygienische redenen het speentje zeker na zes weken te vervangen, hierdoor voorkom je erosie van het natuurrubber.

Bibs Night

Bibs speen zonder verzendkosten

Bij Happy Bliss bestel je Bibs speentjes zonder verzendkosten! Wanneer je 3 stuks besteld zijn de verzendkosten helemaal gratis. Aangezien je de Bibs speentjes het beste om de 6 weken kunt vervangen, wordt het ook aangeraden om ze per 3 stuks te bestellen. Zo heb je er altijd genoeg op voorraad!

Bibs speen met gratis verzendkosten bestellen.

Bibs speen bestellen

Wil je ook graag jouw kindje blij maken met een Bibs speen? Vanaf 3 Bibs speentjes is de verzending gratis!