Bibs speen, alle informatie die je nodig hebt!

Een Bibs speen is inmiddels een van de bekendste spenen in Nederland. Het gebruik van de Bibs speen wil je graag zo hygiënisch en veilig mogelijk doen. Wij hebben alle informatie die je nodig hebt op een rijtje gezet. Van het eerste gebruik van de speen tot de verschillende maten.

Bibs speen

Bibs is een bedrijf uit Denenmarken en maakt deze geweldige spenen al bijna 50 jaar. Bibs is in Denenmarken helemaal de hit en gaat inmiddels heel de wereld over. De Bibs spenen zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en zijn vrij van BPA en PVC. Het speentje is zacht, flexibel en voelt natuurlijk aan! De speen is ontwikkeld om het zuigreflex van het kindje te ondersteunen en bootst de vorm van een tepel na. Het schildje van de speen is rond en gemaakt van polypropyleen en door de drie gaten in het schild kan het kindje niet stikken. Tevens wordt door deze vorm schuren en irritatie aan de huid van het kindje voorkomen.


Zo gebruik je de Bibs fopspeen

  • Bij het eerste gebruik dient er een pannetje met water opgezet te worden totdat het kookt. Wanneer het kookt, kan het pannetje van het vuur worden gehaald. Leg hier de speen 3 tot maximaal 5 minuten in! Het is goed om de speen dagelijks te steriliseren en af te spoelen! Doe het speentje vooral niet in de vaatwasser, magnetron en gebruik geen sterilisator, dit kan schadelijk zijn voor het natuurrubber! Met het steriliseren kan er water in de speen komen, druk dit uit zodra de speen is afgekoeld!
  • Doordat de Bibs speen van natuurrubber is gemaakt, zal het speentje vervormen bij gebruik! Dit komt door de zuigkracht van het kindje en is heel normaal. De speen vormt zich op deze manier naar de mond van het kindje!
  • In verband met veiligheid en hygiene is het belangrijk om de speen niet langer dan vier tot zes weken te gebruiken!
  • Leg het speentje niet in het zonlicht of in directe warmte, hierdoor wordt het speentje zacht.
  • Controleer te allen tijde de speen voordat je deze aan je baby geeft!


Bibs speen maten

  • Bibs maat 1: 0 tot 6 maanden, T1.
  • Bibs maat 2: 6 tot 18 maanden, T2.
  • Bibs maat 3: 18+ maanden, T3.

Aangezien Bibs maat 1 en 2 weinig van elkaar verschillen, wordt maat 2 vaak ook al eerder gebruikt.


Bibs speen bestellen

Wil je ook graag jouw kindje blij maken met een Bibs speen? Vanaf 3 Bibs speentjes is de verzending gratis!

Ook interessant!

Baby uitzetlijst.Voor het eerst zwemmen met je baby!


Zwangerschaps checklist.