Baby's eerste sinterklaas!

De eerste keer Sinterklaas vieren met je kindje is super leuk! Ook al krijgt je baby er vaak nog weinig van mee, kun je het ontzettend gezellig maken. Je hoeft nog niet naar een optocht, maar dat kan natuurlijk wel. Thuis Sinterklaas vieren met familie kan ook super gezellig zijn.


Thuis Sinterklaas vieren

Je kindje zal nog weinig meekrijgen van de welbekende tradities, maar je kan pakjesavond natuurlijk wel heel gezellig maken. Zet gezellige Sinterklaas muziek op, zorg dat je met een gezellige club bent en haal lekkere dingen in huis die bij onze mooie Sinterklaas tradities passen. Let wel op met strooigoed i.v.m. verstikkingsgevaar.

Wat doe je met de cadeautjes? Je baby zal hier nog weinig van meekrijgen, maar het is natuurlijk wel super leuk om voor je kindje een surprise te maken. Maak daarbij een Sinterklaas gedichtje over deze leuke baby tijd en bewaar dit voor later. Cadeautip! Kies voor een leuke Nijntje knuffel of kies voor iets praktischer zoals de fijne Naïf verzorgingsproducten. Vergeet ook je partner niet, het is leuk om elkaar te verassen tijdens deze dagen.

Van te voren al een schoentje zetten? Er past natuurlijk nog weinig in het schoentje en je kindje zal er nog niks van begrijpen. Dit kan natuurlijk wel, kies bijvoorbeeld voor een Bibs speentje om te vullen. Ook kun je voor de grap de schoen van je partner zetten! Later als je kindje wat groter is wordt dit een groot feest. Zing samen leuke liedjes en vul de schoen met snoepjes en leuke cadeaus.

Baby's eerste Sinterklaas

Naar de Sinterklaas intocht met je baby

Voordat de Sinterklaas in ons land is, merken we het al aan het snoepgoed wat in de winkel ligt. Maar wanneer Sinterklaas in het land is kan het feest dan eindelijk beginnen! Ga je naar deze intocht? Bereid je dan goed voor met deze tips!


Klein pietenhulpje

Geef je je baby of kindje een pietenpakje aan? Super leuk! Maak het gelijk herkenbaar door de naam erop te zetten! Sint en Piet kan jouw kleintje dan meteen herkennen tussen alle pieten kindjes.


Iedereen viert Sinterklaas

Het zal super druk worden en dat betekent dat een kinderwagen in dit geval super onhandig kan zijn. Kies voor een draagzak of draagdoek. Zorg ook dat je de plek makkelijk kan bereiken dat je niet te lang hoeft te lopen. Ga je met meer kinderen naar de optocht? Kies voor herkenbare kleding en zorg dat je goed bij elkaar blijft. Ook zal je misschien lang moeten wachten! Zorg dat je het gezellig maakt en voldoende eten en drinken meeneemt.


Brrr koud

Sinterklaas komt altijd aan in november, dan is het super koud. Kleed je baby warm aan en bereid je voor op eventuele regen. Een paraplu kan soms niet zo handig zijn, kies eerder voor een regenjas of poncho.

Natuurlijk kan je ook gewoon de optocht op de televisie kijken.

Sinterklaas intocht met je baby