Zo organiseer je een te gekke babyshower!

Een babyshower organiseren voor je zwangere vriendin of iemand uit je familie? Met deze handige tips breng jij het tot een groot succes! Het is namelijk ontzettend leuk om als toekomstige mama verast te worden met een te gekke babyshower. Zo laat je met een leuk gezelschap blijken dat jullie niet kunnen wachten om de baby te ontmoeten!

Babyshower: hoe, wie, wat waar en wanneer?

Een babyshower wordt vaak georganiseerd voordat de baby geboren wordt. De aanstaande mama is dan vaak tussen de zeven en acht maanden zwanger. Vaak wordt een babyshower georganiseerd door de beste vriendin, zus of moeder van de aanstaande mama! Degene die het organiseert nodigt dan verschillende vriendinnenclubjes uit, zoals van een eerder gevolgde opleiding, sportclub, collega’s, zussen, nichten, etc. Voor het uitnodigen kun je een WhatsApp groep aanmaken in combinatie met een datumprikker. Vraag vooral niet wanneer iedereen zou kunnen, maar geef gewoon een aantal datum opties!


Een babyshower kun je overal vieren. Zo kun je het bij iemand thuis vieren, in een park of in een restaurant gaan high tea’en! Het is in ieder geval belangrijk om een goede smoes te verzinnen om de toekomstige mama naar de locatie te lokken. Het kan soms handig zijn om de toekomstige papa hierin te betrekken.


Vaak kan een babyshower toch wel in de kosten lopen. Hierdoor worden vaak de totale kosten gesplitst tussen iedereen die aanwezig is op de babyshower. Reken vooraf aan de babyshower het bedrag uit wat er per persoon betaald moet worden en stuur een tikkie in de WhatsApp groep.

Babyshower thema & versiering

Een thema is natuurlijk niet nodig, maar wel ontzettend leuk als je weet dat de toekomstige mama van een bepaald thema houdt. Ook kun je het thema aanpassen naar het thema van de eventuele babykamer. Aangezien een babyshower tussen de zeven en acht maanden zwangerschap georganiseerd wordt, weet je vaak het geslacht al. Ook hier kun je dan de versiering op aanpassen. Alles blauw of alles roze, ontzettend gaaf!


Waarmee kun je de ruimte het beste versieren? Je kan bijvoorbeeld denken aan slingers, ballonnen, prikkers voor in de hapjes, blauwe of roze confetti. Ook is het heel leuk om de “mom to be” te verassen met een leuke tiara en een gave sherp!


In ons assortiment vind je de leukste items:

Babyshower hapjes

Wanneer je een high tea op locatie hebt georganiseerd, hoef je vaak zelf geen hapjes meer te regelen. Vier je het thuis? Dan mag je zelf aan de slag! Je kan ervoor kiezen om iedereen een hapje te laten maken of ook weer de gezamenlijke kosten te delen. Stem vooraf goed af wie wat mee neemt, om te voorkomen dat iedereen hetzelfde meeneemt. Je kan bijvoorbeeld denken aan cakepops, taart, koekjes, muffins, popcorn, soesjes, chips, fruitspiezen en groenten sticks. Het is extra leuk om de hapjes te versieren in het thema van de babyshower.

Babyshower cadeaus

Het is geen verplichting, maar wel heel gebruikelijk om de aanstaande mama te verwennen met cadeaus. Je kan ervoor kiezen om ieder apart een cadeau te laten geven, maar het is veel leuker om samen het geld bij elkaar te leggen en een groter cadeau te geven. Zo worden het niet van die standaard dingen die iedereen vaak geeft, maar iets gaafs waar de baby straks echt iets aan heeft.

Ook is het vaak leuk om een soort mand te vullen met verschillende cadeaus. Denk bijvoorbeeld aan de volgende items:
BPA en PVC vrije Bibs speentjes, bijtringen van natuurrubber, slabbetjes met opvangbakje, hippe speenkoorden, natuurlijke verzorgingsproducten, posters voor op de kinderkamer, prachtig houten speelgoed en zachte knuffels.

Babyshower activiteiten

De babyshower staat in het teken van de toekomstige mama, dus het is belangrijk om activiteiten te kiezen die bij de aanstaande mama passen. Wel is het belangrijk om ook een beetje gekkigheid in te brengen om de sfeer tot een hoger level te tillen.Leuk om te doen op een babyshower:


Foto’s maken

Foto’s blijven altijd een prachtige herinnering. Maak daarom bij binnenkomst foto’s met leuke baby foto probs. Ook is het leuk om tijdens de rest van de activiteiten nog wat foto’s te maken. Vergeet ook niet de toekomstige mama vast te leggen bij binnenkomst op de babyshower.Babyshower boek of kaartjes

Een babyshower boek is later erg leuk als aandenken aan de babyshower. Hierin kunnen alle genodigden een leuk verhaaltje invullen en de naam, het gewicht, eventueel het geslacht, etc. raden. Dit is zo waardevol om terug te lezen wanneer de baby geboren is. Ook zijn babyshower kaartjes leuk om dit op in te vullen. Bewaar deze kaartjes dan in een leuk kistje.
Spijker poepen met een zwangere buik

Spijker poepen kan al lastig zijn, maar met een zwangere buik wordt het toch een stuk lastiger. Iedereen kan meedoen, stop een bal of ballon onder je shirt. Fun gegarandeerd!30 seconds babyshower

Iedereen kent het spel wel, 30 seconds! Erg leuk om een eigen baby variant te ontwerpen met termen zoals luiers, flesvoeding, fruithapje, leren lopen, etc. Op ieder kaartje staan vijf varianten en die moet je zo snel mogelijk proberen te raden!Baby foto’s raden

Iedereen is natuurlijk zelf ook klein geweest. Laat iedereen een foto sturen, print deze uit en laat de toekomstige mama raden wie er op de foto staat. Lachen en plezier gegarandeerd!Luiers ruiken

Vul luiers met herkenbare geuren, zoals een fruithapje, chocolade, aardbei, etc. Let wel op! De neus van een zwangere vrouw is erg gevoelig, dus wees een beetje lief.Ook interessant!

Bibs speen, alle informatie!


De 5 leukste kraamcadeaus!

Baby uitzetlijst, alles wat je nodig hebt!