Eerste hulp bij Social Media felicitaties na de geboorte!

De geboorte van je baby wil je het liefst zelf delen op Social Media! Wanneer je kindje net geboren is, deel je dit als eerst vaak met familie en goede vrienden. Nu denk je na alle belletjes even rustig bij te kunnen komen. Even later kijk je op Social Media en zie je de eerste felicitaties al binnenkomen.

Hoe kan dit nou? Jullie hebben zelf nog niks op Social Media geplaatst? Nadat je het grote nieuws aan de personen hebt verteld die dicht bij je staan, gaat het enthousiaste praatje al snel verder rond. Vervolgens krijg je leuke felicitaties, die op dat moment toch voor een kleine teleurstelling zorgen... Jullie hadden het nieuws namelijk zo graag bekend willen maken op Social Media!

Hoe kun je dit nou voorkomen? Daar hebben wij een handige oplossing voor! Plaats een van deze afbeeldingen in de laatste weken voorafgaand aan je uitgerekende datum op je tijdlijn, zodat iedereen weet dat ze even moeten wachten met de goedbedoelde felicitaties. Zoo geef je op een subtiele manier aan dat jullie de geboorte graag zelf bekend willen maken en voorkom je eventuele teleurstellingen. Zo is iedereen blij!

Nog een aantal extra tips:


1. Vooraf aan de geboorte weet je waarschijnlijk al wie je het geboorte nieuws als eerst gaat vertellen. Stem vooraf even met hun af dat zij het nieuws nog niet verder verspreiden tot een bepaalde tijd of nog niks op Social Media paatsen. Eventueel kun je dit ook na de geboorte vertellen, alleen dan heb je kans dat je dit in alle hectiek vergeet.


2. Eventueel kun je vooraf aan de geboorte berichten van anderen op je eigen Facebook tijdlijn uitzetten. Dat voorkomt in ieder geval reacties op jouw eigen tijdlijn.


3. Het kan natuurlijk nog wel zijn dat iemand een bericht op zijn eigen Facebook tijdlijn plaatst en jou hierin tagt. Je kunt instellen dat een bericht door jou goedgekeurd moet worden voordat het op jou tijdlijn verschijnt.


4. Helemaal voorkomen kan je het natuurlijk nooit. Maak je vooral niet te druk om Social Media en geniet van je zwangerschap en de geboorte van jullie kindje. Deze momenten zijn natuurlijk veel waardevoller, dan je druk maken om berichten op Social Media.

Ook interessant!

Baby uitzetlijst, alles wat je nodig hebt!


Wanddecoratie babykamer.


Checklist zwangerschap.